Bitget App
Trade smarter
Kup kryptoRynkiHandelFuturesStocksEarnDla instytucjiAI i inne

Jak blokować lub odblokowywać użytkowników na platformie P2P w Bitget – przewodnik dla witryny internetowej

Jak blokować lub odblokowywać użytkowników na platformie P2P w Bitget – przewodnik dla witryny internetowej

2025-09-23 10:33
3661Udostępnij

[Szacowany czas czytania: 3 minuty]

W tym artykule wyjaśniamy, jak zablokować lub odblokować określonych kupujących lub sprzedających na platformie P2P w Bitget za pomocą witryny internetowej.

 

Czym jest funkcja blokowania?

Platforma P2P Bitget ma funkcję, która pozwala zablokować niektórych kupujących lub sprzedających, przez co nie będą mogli nawiązać z Tobą współpracy. Pomaga to chronić Twoje środowisko handlu i unikać użytkowników, którzy mogli być przyczyną kłopotów podczas poprzednich transakcji. W każdej chwili możesz odblokować użytkowników bezpośrednio w ustawieniach.

 

Jak zablokować kupującego lub sprzedającego na platformie P2P Bitget (witryna internetowa)

1. Najedź kursorem na zakładkę Kup krypto i wybierz opcję Handel P2P.

Jak blokować lub odblokowywać użytkowników na platformie P2P w Bitget – przewodnik dla witryny internetowej

2. Wybierz kupującego lub sprzedającego na rynku P2P, którego chcesz zablokować.

3. W oknie profilu kliknij przycisk Zablokuj, aby uniemożliwić temu użytkownikowi handel z Tobą.

Jak blokować lub odblokowywać użytkowników na platformie P2P w Bitget – przewodnik dla witryny internetowej

 

Jak odblokować kupującego lub sprzedającego na platformie P2P Bitget (witryna internetowa)

1. W prawym górnym rogu kliknij Więcej i wybierz z menu opcję Lista zablokowanych.

Jak blokować lub odblokowywać użytkowników na platformie P2P w Bitget – przewodnik dla witryny internetowej

2. Znajdź na liście użytkownika, którego chcesz odblokować.

3. Kliknij przycisk Odblokuj obok nazwy użytkownika.

Jak blokować lub odblokowywać użytkowników na platformie P2P w Bitget – przewodnik dla witryny internetowej

 

Rzeczy, na które należy zwrócić uwagę

• Zablokowanie użytkownika uniemożliwia mu handel z Tobą za pośrednictwem platformy P2P na Bitget.

• Blokowanie dotyczy wyłącznie handlu P2P i nie ma wpływu na transakcje spot, kontrakty futures ani inne usługi oferowane przez Bitget.

• Możesz zarządzać swoją listą zablokowanych użytkowników w każdej chwili z poziomu pulpitu nawigacyjnego zarządzania P2P.

 

Często zadawane pytania

1. Co się stanie, gdy zablokuję użytkownika na platformie P2P w Bitget?

W przyszłości nie będzie mógł on handlować z Tobą ani kontaktować się z Tobą w sprawie transakcji P2P.

2. Jak się dowiedzieć, czy ktoś mnie zablokował?

Bitget nie informuje użytkowników, gdy zostaną zablokowani.

3. Czy mogę ponownie handlować z użytkownikiem, jeśli go odblokuję?

Tak, odblokowanie pozwala na ponowne korzystanie z wszystkich funkcji handlowych z danym użytkownikiem.

4. Czy blokowanie powoduje usunięcie historii zleceń?

Nie, historia Twoich wcześniejszych zleceń i rejestry czatów pozostają nienaruszone.

5. Czy mogę zgłosić użytkownika zamiast go blokować?

Tak, skorzystaj z opcji zgłaszania na ekranie czatu zlecenia, aby bezpośrednio zgłosić podejrzanych użytkowników.

*To ogłoszenie jest wrażliwe na upływ czasu. Prosimy zwrócić uwagę na datę publikacji. Platforma nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek bezpośrednie lub pośrednie straty wynikające ze zmiany okoliczności lub nieaktualnych treści.

Czy ta informacja była pomocna?
  • Jak blokować lub odblokowywać użytkowników na platformie P2P w Bitget – przewodnik dla witryny internetowej